Ноле пред Tennis24.bg: Питам се това ли е моята година в Париж

25 май, 2016
342 преглеждания

 

Ноле пред Tennis24.bg: Питам се това ли е моята година в Париж

Ноле пред Tennis24.bg: Питам се това ли е моята година в Париж

Ноле пред Tennis24.bg: Питам се това ли е моята година в Париж

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasСветовният номер едно Новак Джокович се появи в прекрасно настроение на първата си пресконференция, за разлика от другите фаворити Мъри и Надал. Сърбинът отговаряше изчерпателно на всички въпроси с усмивка. Ето най-интересното от срещата на Ноле с медиите на „Ролан Гарос“.

– Новак, като че ли в първия сет срещу Лу нямаше ритъм и изглеждаше уморен?- Да, трябваше ми време да се приспособя към условията, новия корт и новия турнир. Вторият и третият сет бяха наистина добри, смятам, че в тях намерих своя ритъм. В първия играх на приливи и отливи.

Надявам се да подобрявам играта си с напредването ми в турнира.- Трябваше да играеш в понеделник, но заради дъжда преместиха мача. Това промени ли подготовката и нагласата ти?- Не много, но се отрази.

Планираме нещата ден за ден. Преди първия кръг стратегията е как да насрочиш тренировките си ден или два преди мача. Готвехме се за среща в понеделник, но не се получи. Не е голяма беда, но след дъждовете кортовете бяха тежки.

Обаче това не е за първи път и често се случва в Париж.- Следващият ти съперник е Стив Дарси. Какво знаеш за него?- Той е от години в Тура, записал е няколко големи победи, мисля, че би Надал на Уимбълдън преди години.

Но мисля, че Стив предпочита по-бързите настилки, защото има много бързи ръце, чудесен слайс и отличен сервис. Не съм го виждал как играе на клей. Ще си напиша домашното и ще се подготвя добре за мача (смее се).- Внимавай, наричат го Акулата!

– Ха-ха, така ли? Дойде ми наум отличен отговор на това, но ще го запазя за себе си. Обичам акули!- Това е петият път, в който идваш тук с шанс за кариерен Голям шлем.

Какво е чувството, когато пристигаш в Париж, в сравнение с другите турнири?- Да, не за първи път тази година заявявам очакванията си. Ако трябва да съм точен, три поредни години съм в подобна ситуация, като идвам като един от фаворитите в турнира. Хората очевидно се чудят това ли ще е моята година.

Аз се питам същото. „Ролан Гарос“ е много различен от останалите състезания в Шлема. Опитвам се да използвам емоциите от очакването, за да се вдъхновя, да играя добре, да остана спокоен и концентриран. Дали ще имма шанс да се боря за титлата е в божиите ръце, но със сигурност ще дам всичко от себе си, както винаги.

– Тенисистите дискутират защо няма да се дават точки за участие в Олимпиадата. Какво мислиш?- Смятам, че трябва да се начисляват точки, ако трябва да съм честен, не мога да разбера причините. Ще участват най-добрите в света, турнирът ще бъде като пети Шлем.

Но да бъдеш част от Игрите е нещо изключително. Да си в Олимпийското село с най-добрите спортисти в света, да представяш родината си. Това е несравнимо чувство.Снимка: ЕРА/БГНЕС

Menu Title