Сестри Стоеви шампионки в Глазгоу без загубен гейм

25 Ное., 2018
140 преглеждания

 

Сестри Стоеви шампионки в Глазгоу без загубен гейм

Сестри Стоеви шампионки в Глазгоу без загубен гейм

Сестри Стоеви шампионки в Глазгоу без загубен гейм

Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на двойки от силния турнир по бадминтон от сериите Супер 100 в Глазгоу (Шотландия) с награден фонд 75 хиляди долара, съобщи bnr.bg.На финала българките се наложиха над №3 в схемата Емили Лефел и Ан Тран (Франция) с 21:16, 21:9 и ги победиха за четвърти път тази година. Европейските шампионки взеха шестия си трофей за годината без да загубят нито един гейм.

Французойките започнаха по-концентрирано и поведоха с 4:1, 5:2 и 6:3. След това сестрите от Хасково изчистиха играха си от грешки и спечелиха осем поредни точка, за да водят на почивката с 11:6. Последва ново отпускане на Стоеви и Лефел и Тран поведоха с 13:12. Българките реагираха тутакси и отново поеха инициативата.

При 20:16 имаха четири гейм пойнта и затвориха частта при първия.Вторият гейм премина изцяло под диктовката на деветите в света Габриела и Стефани. На задължителната пауза те водеха с 11:5. После стигнаха до 20:9 и реализираха още първата шампионска титла.

„Играхме тактически правилно и сме щастливи, че спечелихме финала. Гордея се със сестра ми, която беше с контузия, но даде всичко от себе си“, каза Габриела Стоева след мача.Последното участие на Стоеви за сезона е на заключителния турнир на най-добрите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се проведе от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.

Menu Title