За първи път ще има европейско до 21-годишна възраст

29 Ное., 2018
265 преглеждания

 

За първи път ще има европейско до 21-годишна възраст

За първи път ще има европейско до 21-годишна възраст

За първи път ще има европейско до 21-годишна възраст

През новата 2019 г. за първи път ще се проведе европейско първенство по тенис за състезатели до 21-годишна възраст. Това е едно от основните решения на срещата на върха на европейския тенис.Иво Кадерка, президент на Чешката тенис асоциация и вицепрезидент на Тенис Европа, откри форума в чешката столица Прага.

В събитието участват представители на 50 държави – само хора от най-висшето ръководство на съответните федерации. България е представена от Пресиян Коев, спортен директор на БФТенис.Още две изключително важни решения бяха взети на срещата в Прага. През 2019-а ще стартира проект на ITF за онлайн тенис академия.

През следващата година ще бъде дадено началото и на друг нов проект – ITF Rating. Благодарение на него, всички хора играещи тенис по света ще имат уникален собствен рейтинг, независимо дали практикуват на начинаещо, или на по-високо ниво.Три са основните теми на срещата в Прага: възможност за намиране на спонсорство, дигитализация и организиране на големи събития. По време на форума в чешката столица бяха проведени над 20 различни презентации от топ лектори от Европа.

Бенджамин Стийн, ръководител на цифрови проекти (CRM, FC Bayern München AG), запозна делегатите с темата „ФК Байерн Мюнхен – Маркетинг и цифрови стратегии“. Матс Меркел, независим консултант на adidas, направи презентация на тема „Спонсорство и управление на активи“.Пресиян Коев пък проведе няколко изключително ползотворни срещи по време на форума. Коев се срещна с Витор Кабрал, който е отговорник развитие за Европа на Тенис Европа и ITF.

Двамата обсъдиха различни възможности за развитието на тениса в България и възможностите за кандидатстване по проекти на ITF и Тенис Европа от страна на БФТ през 2019 г.Срещата на върха на европейския тенис се провежда в непосредствена близост до националния тенис център на Чехия.

Menu Title