Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон

29 Ное., 2018
299 преглеждания

 

Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон

Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон

Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон

Финалите на АТП се преместиха от Шанхай в Лондон през 2009-а година, откогато залата „The О2“ стана неизменен дом на заключителния за сезона турнир. Със сигурност 8-те най-добри за годината ще се срещат в Лондон и в следващите 2 години, но от 2021 надпреварата може да се провежда в друг град. Потенциалните кандидати ще станат ясни в следващите няколко седмици, а финалното решение ще бъде взето най-рано през март догодина. Според TennisWorld, най-сериозна се очертава кандидатурата на Сингапур, където през последните 5 години се провеждаха финалите на WTA.

От новия сезон най-добрите 8 при дамите ще премерят сили в китайския град Шънзън, което отваря врати на Сингапур да се бори за мъжкия финален турнир. Домакините вече изразили готовност да осигурят $9 млн. награден фонд, за да измъкнат турнира от столицата на Англия. Големият проблем в случая се очертава да бъде капацитета на залата.

„The О2“ побира около 20 000 зрители, като годишно надпреварата е посетена от приблизително 250 000 зрители. Залата в Сингапур е с капацитет „едва“ 12 000 зрители и по този показател няма как да се конкурира с „The О2“. В Сингапур обаче са готови с алтернативен план – да използват националния стадион, който побира 55 000 зрители. Наскоро световният №1 Новак Джокович в прав текст заяви, че Лондон е отличен домакин, но финалите на АТП имат нужда от промяна, след като се задържаха 10 години на Острова.

Рафаел Надал пък нееднократно е предлагал надпреварата да се провежда на клей, но мераците му бяха секнати от изпълнителния директор на АТП Крис Кермод, според когото в тази част от сезона не е практично да се играе на клей, предвид предходните турнири в зала в Европа. Освен Сингапур, сериозна кандидатура се очаква да има и от някой от американските мегаполиси, които също ще се пробват да „откраднат“ надпреварата от Европа.

Menu Title