Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години

1 Дек., 2018
144 преглеждания

 

Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години

Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години

Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години

Бившата 32-а ракета в света Бояна Йовановски взе решение да сложи край на кариерата си на 26-годишна възраст. „Първата част от моя живот в професиите стигна своя край. Кариерата ми на професионална тенисистка приключи. След дълги размишления, многобройни травми и операции ми бе трудно да взема окончателно решение.

Както преди усещам страстта си към тениса и съревнованията, но организмът ми не може да се справи. Не мога да тренирам и играя така, както съм свикнала, не мога да се раздавам напълно и да реализирам професионалните си цели и заради това нямам друг избор“, написа Йовановски в акаунта си във Фейсбук. Тя дебютира в Тура през 2010 г., а две години по-късно в Баку спечели първата си титла.

През 2012 г. също така помогна на националния отбор на Сърбия да стигне до финала на Купата на федерациите. През 2013 г. завоюва титлата на турнира в Ташкент.

След като две години не игра тенис заради травма, тази година се върна в Тура, като игра в квалификациите на надпревари на WTA и в няколко съревнования на ITF.“Тенисът ми даде много, обогати живота ми. Имах възможност да пътувам, да се срещам с хора и да намирам приятели. Тенисът ще остане голяма част от моя живот.

Следващата ми цел е да уча психология и да работя като треньор. Тенисът е живота ми, моята любов. Така ще бъде винаги“, заключи Йовановски. /БГНЕС

Menu Title