Разпродават трофеите на Борис Бекер

4 Дек., 2018
300 преглеждания

 

Разпродават трофеите на Борис Бекер

Разпродават трофеите на Борис Бекер

Разпродават трофеите на Борис Бекер

Германската легенда Борис Бекер се отказа от твърдението, че е назначен на дипломатическа служба към Централна африканска република. По-рано тази година 51-годишният Бекер блокира хода на делото за банкрут срещу него, позовавайки се на дипломатически имунитет. Германецът дори представи дипломатически паспорт, но от африканската държава твърдяха, че той е фалшив, а външният министър на страната отрече някога да е подписвал документ, с който назначава бившият тенисист на служба. Днес обаче адвокатът на Бекер – Тони Бесуетерик, разкри, че германецът му е изпратил имейл, в който пише, че „няма избор, освен да се откаже от твърдението, че има дипломатически имунитет“.

Бекер е допълнил, че не е във „финансова позиция“ да продължава защитата си по делото.Това означава, че спортните трофеи и други сувенири от колекцията на Бекер ще бъдат разпродадени на търг, като се очаква те да съберат около 200 хиляди британски лири. Носителят на шест титли от Големия шлем обяви банкрут през 2017-та година, заради дългове към банката Арбътнот Латам, които не може да покрие. През януари тази година Бекер обяви, че не знае къде се намират пет от трофеите му от Големия шлем и помоли за помощ да издири местонахожението им.

На изслушване по делото през юни адвокати на банката заявиха, че бившата тенис звезда не е предоставила „пълна и точна информация“ за своите активи. Обвинението касаеше два имота в Германия, един във Великобритания и част от тенис трофеите му. В богатата си тенис кариера Борис Бекер е спечелил повече от 25 милиона долара от наградни фондове. /БГНЕС

Menu Title