Цвети пред Tennis24.bg: Спечелих в ключовите моменти

25 май, 2016
236 преглеждания

 

Цвети пред Tennis24.bg: Спечелих в ключовите моменти

Цвети пред Tennis24.bg: Спечелих в ключовите моменти

Цвети пред Tennis24.bg: Спечелих в ключовите моменти

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasЦветана Пиронкова пристигна с ослепителна усмивка за пресконференцията след втората си двусетова победа на „Ролан Гарос“. Умората не й попречи да отговори на въпросите на Tennis24.bg.

Ето какво каза пловдивчанката.- Цвети, втора страхотна победа в Париж. Как видя мача днес?- Много тежък двубой беше.

Както физиески, така и на ментално ниво имаше доста ключови моменти. Които за радост успях да спечеля. Много съм доволна от победата и начина, по който я постигнах.- Срещата не започна добре за теб, губеше с 0:3.

Как успя да обърнеш развоя на двубоя?- В интерес на истината не съм се чувствала нервна, не беше това причината за лошото начало. По-скоро съперничката започна много агресивно, имаше по-бърза топка от тази на Сара Ерани. Слава богу, успях да й спра подема.

Много важен беше геймът при 1:3, когато сервираше Ларшон. Беше много дълъг, но успях да го измъкна. Оттам добих повече увереност, намерих ритъма си, започнах да водя разиграванията и да диктувам условията в двубоя.- Имаше сериозна българска подкрепа от трибуните.

Помогна ли ти във важните моменти?- Изключително приятно е да чуваш окуражителни възгласи на родния си език и да видиш, че хората се вълнуват за всяка точка, която спечелиш или загубиш. Атмосферата беше чудесна. Това, че и моите близки са тук и ме подкрепят, както и факта, че продължавам на този великолепен турнир е едно изключително изживяване.

– Следващата ти съперничка се определя в мача на Слоун Стивънс с парагвайката Сепеде. Точно американката те спря миналата година в Париж…- Като цяло се чувствам по-добре в сравнение с миналата година. Винаги съм казвала, че за мен няма значение срещу кого ще играя.

Важното е да се възстановя от изтощителния двубой. Утре ще направя кратка тренировка. А в крайна сметка още не е ясно с кого ще играя. По време на масажа може би ще погледам малко от двубоя им, но нищо повече.

– За втора поредна година се представяш чудесно на „Ролан Гарос“. Има ли някаква магия във въздуха на Париж?- Няма тенисистка, която да не обича този турнир или Париж! Чувствам се много добре.

Последните два сезона изиграх най-добрите си турнири на червено точно на „Ролан Гарос“.

Menu Title