Кузманов изпраща най-успешния си сезон

10 Дек., 2018
130 преглеждания

 

Кузманов изпраща най-успешния си сезон

Кузманов изпраща най-успешния си сезон

Кузманов изпраща най-успешния си сезон

Втората ракета в мъжкия ни тенис Димитър Кузманов коментира постиженията си през изминаващата година и целите, които си поставя за предстоящата 2019-а. Той си пожела да играе в турнир от Големия шлем, както и да стане най-титулуваният играч на България за „Купа Дейвис”.„Успях да се изравня с Григор Димитров на второ място по брой победи за националния отбор – по 16. Пред нас е капитанът Тодор Енев, който е със 17.

Това е една от основните ми цели, мачовете за „Купа Дейвис” са различни. Ние сме в един момент егоисти, но нещата се променят, когато за една седмица играеш за други хора. Адриан Андреев направи дебют, сега ще вземе повече участие в мачовете, целта ми е да им помагам да вървят напред. Поддържам контакти с останалите тенисисти, които участват в „Купа Дейвис“, коментира Кузманов пред „Нова“.

Той определи 2018 г. като най-успешната за него в професионален план.„Достигнах рекордно класиране в ранглистата, спечелих 5 титли. В началото на годината започнах под №386, а сега завършвам под №251.

Най-сладката титла ми беше спечелената в Полша в турнир с награден фонд 25 000 долара и „Чалънджър”-а в Буенос Айрес. Едно от най-важните неща е, че се опазих от травми”, заяви втората ракета в родния ни тенис при мъжете.

Menu Title