Виктория Томова за трета година с финансиране от ITF

14 Дек., 2018
365 преглеждания

 

Виктория Томова за трета година с финансиране от ITF

Виктория Томова за трета година с финансиране от ITF

Виктория Томова за трета година с финансиране от ITF

Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети път International Player Grand Slam стипендия, финансирана от Фондацията за развитие на Големия шлем (GSDF). Стипендията е в размер на 25 хиляди долара.Така за трета поредна година българката е сред избраните състезатели. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави.

ITF дава това подпомагане чрез националните тенис федерации. Избирането на Томова за престижната стипендия стана възможно благодарение на съдействието на Българска федерация по тенис.По линия на тази програма в рамките на три години Вики получава подпомагане от Фондацията за развитие на Големия шлем в размер от 100 хиляди долара.В последните години фондът за развитие на Гранд шлем държавите увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят.

Критериите, по които са определени тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, представяне по региони и изключителен потенциал.През следващата седмица ще станат ясни тенисистите, които ще получат стипендия на Фондацията за развитие за юноши и девойки до 18 г. Това ще стане след разглеждане от комисията на ITF. БФТенис е кандидатствала за получаване на стипендии от страна на Адриан Андреев, Симон-Антони Иванов и Даниела Димитрова.

Фондацията за развитие на Големия шлем е създадена през 1986 г. с цел да насърчава и увеличива конкурентните възможности за развитие на различни тенис региони. С годишните вноски от четирите турнира от Големия шлем, Фондът се превърна в ефективно средство за развиване на конкурентен тенис в световен мащаб.

Menu Title