Шефът на ITF: Турнирът в София е важно събитие

15 Дек., 2018
62 преглеждания

 

Шефът на ITF: Турнирът в София е важно събитие

Шефът на ITF: Турнирът в София е важно събитие

Шефът на ITF: Турнирът в София е важно събитие

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с президента на международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти. Двамата подчертаха доброто сътрудничество между ММС, международната и българската тенис федерации.Красен Кралев и Хагърти обсъдиха четвъртото издание на тенис турнира от сериите АТП 250 Sofia Open, който ще се проведе в зала „Арена Армеец” от 3 до 10 февруари 2019 г. „Това е важно събитие, което е изключително полезно и вдъхновяващо за младите хора, които ще имат възможност да гледат на живо играта на едни от най-добрите тенисисти в света“, посочи президентът на международната тенис федерация.

Министър Кралев и гостът му разискваха темата за сериозните проблеми с уреждането на мачове и черното тотото, които има в тениса, като Хагърти изказа задоволство, че в последно време подобни случаи намаляват.Спортният министър и Дейвид Хагърти дискутираха последните промени в световния тенис, бъдещите предизвикателства пред спорта, както и развитието му сред подрастващите на национално и световно ниво.„В отлични отношения сме с българската федерация по тенис, която се справя много добре с работата си, особено с подрастващите. За това и получават нашата подкрепа“, каза Красен Кралев.

Спортният министър запозна госта си със съвместните програми за хора с увреждания и „Тенисът – спорт за всички“, които ММС реализира с БФТ, като подчерта, че спортното министерство обръща сериозно внимание на детско-юношеския тенис, поради което е създадена и тази програма.На срещата присъстваха още президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков, турнирният мениджър на Sofia Open Катерина Генова, изпълнителен директор на националния тенис център Георги Дончев и адвокат Елена Тодоровска.

Menu Title