Заслужено отличие за Пьотр Нестеров

21 Дек., 2018
304 преглеждания

 

Заслужено отличие за Пьотр Нестеров

Заслужено отличие за Пьотр Нестеров

Заслужено отличие за Пьотр Нестеров

Българската федерация по тенис връчи награда на Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст за 2018 год. Приз беше присъден и на Кристиян Илиев- личен треньор на Нестеров. Наградите на Нестеров и Илиев връчи Екатерина Генова, член на УС на БФТенис.През тази година Пьотр Нестеров беше избран от Тенис Европа за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст.

С това голямо постижение Пьотр печели едноседмичен лагер в академия „Муратоглу“. Това е един от най-модерните центрове за обучение в света, който предлага тренировъчни лагери целогодишно в един уникален спортен и развлекателен комплекс от 12 хектара във Френската Ривиера.Официалният сертификат и медал за наградата „Играч на годината“ ще бъдат връчени на представител на Българската федерация по тенис по време на церемония в годишната среща на Тенис Европа във Валета, Малта, в края на март 2019 г.През тази година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г.

на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия).Пьотр завършва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 г.

Завършвайки като номер 1 в годишната класация на Тенис Европа, Нестеров застава в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен,Ива Майоли и много други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 г.Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го постигат до 16 г. съответно през 2009 и 2015 г.

Menu Title