Очакван приз за най-добрата в света (снимки)

20 Дек., 2018
237 преглеждания

 

Очакван приз за най-добрата в света (снимки)

Очакван приз за най-добрата в света (снимки)

Очакван приз за най-добрата в света (снимки)

Световната и европейска шампионка в женската борба Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов са героите на спортната 2018 г. Юсеин беше избрана за Спортист на годината, а Касабов заслужи приза за Треньор №1 на страната ни.Най-престижното награждаване на спортистите на страната ни беше в „Арена Армеец” в София.Тройката за Спортист на България допълниха две състезателки по лека атлетика – европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева и световната шампионка в тройния скок за девойки Александра Начева.

Седми в класацията останаха сестрите Габриела и Стефани Стоеви.Заслужено, Отбор на годината е националният ни тим, световен шампион сред ансамблите в художествената гимнастика. Денислав Коджабашев пък е отличникът сред спортистите с увреждания. Десетката за Спортист на България за 2018 г.

:1.Тайбе Юсеин – борба 2. Мирела Демирева – лека атлетика3. Александра Начева – лека атлетика4.

Биляна Дудова – борба5. Стойка Петрова – бокс 6. Кубрат Пулев – бокс7. Габриела и Стефани Стоеви – бадминтон8.

Кирил Милов – класическа борба9. Катрин Тасева – художествена гимнастика10. Александра Жекова – сноубордОтбор на годината – национален ансамбъл, художествена гимнастикаСпортист №1 с увреждания – Денислав Коджабашев – тенис на масаТреньор на годината – Петър Касабов, треньор на националния отбор по женска борбаФОТОГАЛЕРИЯ – ТУК

Menu Title