Терзийска: Пожелавам си да играя в турнири на WTA

24 Дек., 2018
102 преглеждания

 

Терзийска: Пожелавам си да играя в турнири на WTA

Терзийска: Пожелавам си да играя в турнири на WTA

Терзийска: Пожелавам си да играя в турнири на WTA

Джулия Терзийска завършва годината под номер 387 в световната ранглиста. 22-годишната българка завършва един успешен сезон, който ни кара да вярваме, че има сили за пробив в топ 100 на женския тенис. Терзийска спечели три титли на сингъл в Шарм Ел Шейх (Египет), а най-доброто ѝ представяне е на турнира в Поатие (Франция) с награден хонд от 80 хиляди долара. Джулия спечели три титли на двойки през годината.

Също така дебютира и в националния отбор на България за „Фед Къп“. Терзийска даде нтервю за сайта на Българската федерация по тенис.- Джулия, намираме се в края на 2018-а година. Успя да направиш сериозен скок в ранглистата.

Доволна ли си от постигнатото през тази година?- Доволна съм от представянето си през тази година, но разбира се можеше да бъде и по-добре. По принцип съм доволна, а годината мина и без някакви сериозни контузии.- Спечели три титли на сингъл в Шарм Ел Шейх (Египет), там ли беше най-силното ти представяне?

– В Шарм Ел Шейх се чувствам добре. Климата ми харесва, времето е топло и сухо. Но любимия ми турнир от тази година беше в Поатие (Франция).- Направи много силен турнир в Поатие с награден фонд от 80 хиляди долара.

Там спечели и сет срещу №55 в света Полин Парментие.- В Поатие играх добре през целия турнир и показах какво мога. Много малко не ми достигна срещу Парментие. Започнах лошо, но след първия сет поправих някои неща и започна да се получава.

Мисля, че разликата не е сериозна. Просто тя беше по-опитна.- Също така имаш три титли през годината в турнира на двойки? Харесва ли ти играта на двойки?

– Обичам да играя на двойки. По-забавно е. Ние сме отбор и трябва да се подкрепяме. Харесва ми да се чувствам все едно играя отборен спорт.

– Към какво е насочена подготовката ти в момента. На какви турнири ще наблегнеш през следващата година?- През следващата година искам да успея да играя и в турнири на WTA, но с тази промяна в ранглистите все още не съм сигурна какво ще играя. Всички са объркани.

– През тази година дебютира за националния отбор на България в турнира „Фед къп“. Какво беше преживяването?- Винаги ми е било мечта да играя за България и това беше страхотно преживяване. Надявам се пак да участвам.

– Изключително силни противници очакват България на турнира на „Фед къп“ през следващата година?- Противниците са силни. Така е. Но ние сме лъвчета и ще се борим и раздадем.

Напълно съм сигурна в това!- Имаше ли време за почивка след края на сезона?- Имах време за почивка, не много дълга. Все пак беше достатъчна.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време?- В последно време в свободното си време уча испански и просто си почивам. Пълна почивка, защото през подготовката сме постоянно изморени.- Какво си пожелаваш за следващата година?

– За Новата година си пожелавам най-много здраве, късмет и много успехи!

Menu Title