Джокович и Федерер поднесоха сензацията на сезона

25 Дек., 2018
123 преглеждания

 

Джокович и Федерер поднесоха сензацията на сезона

Джокович и Федерер поднесоха сензацията на сезона

Джокович и Федерер поднесоха сензацията на сезона

В интервю за „Скай Спортс“, Рикардо Пиати, който в момента работи с Борна Чорич, коментира най-голямата изненада за сезон 2018 в мъжкия тенис. Изтъкнатият специалист даде любопитен отговор: полуфиналният дуел между Новак Джокович и Рожър Федерер на Мастърс-а в Париж. „Те изиграха невероятен двубой. Нивото на игра беше изключително, което ме изненада много, защото ставаше въпрос за края на сезона.

Определено не очаквах да играят по подобен начин на този етап от годината“, коментира Пиати. Специалистът сподели мнението си и за италианския тенис, който в момента има четирима играчи от Топ 60 (Фабио Фонини, Марко Чекинато, Андреас Сепи и Матео Беретини): „Те трябва да донесат успеха, който ни липсва през последните години. Винаги сме разполагали с добри играчи, но ни липсва такъв от Топ 5 или Топ 10 на ранглистата. Ако Фабио Фонини си изготви добре програмата, може да пробие в Топ 10.

След това всичко зависи от него и резултатите му, защото да пробиеш в Топ 10 е едно, а да завършиш сезона там съвсем друго. Пожелавам му го от сърце. Още повече, че неговата съпруга Флавия Пенета също беше част от Топ 10“. Пиати коментира и новия формат на световната група за Купа „Дейвис“: „Промянята е голяма.

Това ще бъде коренно различен турнир. Преди Купа „Дейвис“ се играеше в четири седмици, сега ще бъде само в една. Ще видим как ще работи следващата година“.

Menu Title