Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре

25 Дек., 2018
162 преглеждания

 

Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре

Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре

Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре

Южени Бушар очаква с нетърпение старта на новия сезон в WTA. 24-годишната блондинка направи истински фурор през 2014-а година, когато достигна до полуфиналите на Australian Open и „Ролан Гарос“ и игра за трофея на Уимбълдън, но в следващите години така и не успя да запази формата си и допусна очакван рязък спад в ранглистата. Канадската тенисистка обаче е решена да остави лошите резултати в миналото и да се концентрира върху бъдещето. „Чувствам се добре“, каза Бушар пред „Radio Sport Breakfast“.

„Имам нов треньор, с когото се разбирам и тренирам много здраво. Никой не може да ти гарантира дорби резултати, но аз определено искам да извлека най-доброто от себе си. Приключих миналия сезон в добра форма и искам да пренеса това чувство в началото на 2019-а“, коментира Бушар. Тя сподели и какво се е случило с нея след прелестния сезон 2014: „За една година след 2014 животът ми се промени.

Изведнъж попаднах в очите на обществеността и усещах огромно напрежение да запазя нивото и да повторя резултатите си. Но след този период научих много. Осъзнах, че най-важното е да изляза на корта с чисто съзнание, да не се поставям сама под напрежение и да се наслаждавам на играта си. Обичам да бъда агресивна и да контролирам точките, но през последните няколко години усещах, че не го правя“, коментира Бушар.

Тя ще започне новия сезон с участие на турнира в Окланд, Нова Зеландия. „Конкуренцията в Окланд ще бъде жестока, особено в началото на годината, когато нищо не е предвидимо. Ще бъде интересно. Тези, които сме тренирали здраво преди сезона вероятно ще бъдем възнаградени“.

Menu Title