Раонич се пребори с травма и продължава

27 май, 2016
266 преглеждания

 

Раонич се пребори с травма и продължава

Раонич се пребори с травма и продължава

Раонич се пребори с травма и продължава

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasШестият поставен на „Ролан Гарос“ Милош Раонич се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем с чиста победа, но накара приятелката си Даниела Кнудсън и привържениците си да изтръпнат, след като получи травма през втория сет.Канадецът се наложи над „щастливия губещ“ Андрей Мартин от Словакия със 7:6 (2), 6:2, 6:3 след повече от два часа и 40 минути игра на корт №1 в Париж.Като цяло Раонич доминираше в мача, но словакът оказа яростна съпротива и не се предаде до последната топка.

Роденият в Подгорица Милош наниза 7 аса и постигна общо 43 печеливши удари срещу 36 непредизвикани грешки. При Мартин балансът беше 22-38.Канадецът се контузи в бедрото и поиска лекарска помощ. До края той изпитваше болка, но стабилизира играта си и успя да затвори мача в три сета.

„Изпитах болка в средата на втория сет, но реших да изчакам, за да видя дали няма да отшуми. Когато поисках медицински таймаут, болката беше вече много силна. Пих ибупрофен и парацетамол за болката и противовъзпалително. Почувствах се по-добре.

Оптимист съм, че всичко ще е наред“, заяви Раонич след мача.

Menu Title