Крис Кермод: Вярвам в тенисистите

27 май, 2016
299 преглеждания

 

Крис Кермод: Вярвам в тенисистите

Крис Кермод: Вярвам в тенисистите

Крис Кермод: Вярвам в тенисистите

Президентът и изпълнителен директор на АТР Крис Кермод отговори на въпросите на „Марка“ за последните скандали в света на тениса, свързани със залагането и уреждането на мачове и допинга.„Това, което се случи през януари по време на Откритото първенство на Австралия, е черен момент за целия спорт“, коментира Кермод за разследването на BBC и Buzzfeed за уредени мачове. „Беше трудно заради няколко неща. За мен бе интересно да открия как се е променила комуникацията в последните 20 години.

Раснах като си мислех, че всичко което е чета е истина. Но днес новините са забавление. Хората обвиняват толкова бързо. Хубавото в Мелбърн беше, че всички останахме задружни и уверени в продукта, който предлагаме.

Аз вярвам на нашите играчи и в системата ни. Но гледаме много сериозно на обвиненията. Това, което ме притеснява най-много е, че в основата на тези информации е твърдението, че тенисът е корумпиран. Това не е вярно.

Правим независимо разследване, което не е правено в друг спорт. Понякога проблемите помагат за обединението. Това ни се случи и на нас“, каза босът.

Menu Title