Сидни ще приема финала на Световната купа

7 Ян., 2019
291 преглеждания

 

Сидни ще приема финала на Световната купа

Сидни ще приема финала на Световната купа

Сидни ще приема финала на Световната купа

Сидни ще приеме финалите на Световната отборна купа по тенис от догодина, a Бризбейн и още един град ще получат двубои от груповата фаза, обявиха тази сутрин организаторите на турнира.По-рано тази година Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) гласува в Лондон да повери състезанието на Австралия, а то ще се проведе от 3 до 13 януари и ще предхожда първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open.В състезанието ще участват отбори от 24 държави съставени изцяло от мъже, които ще бъдат разпределени в шест групи. Осемте най-добри ще прескочат тази фаза и ще продължат към двубои с директни елиминации.

Всеки тим ще бъде съставен от максимум петима тенисисти, които ще бъдат подбирани в зависимост от мястото си в световната ранглиста. Подобно на Хопман Къп ще има два мача на сингъл и един на двойки. Наградният фонд на турнира ще бъде в размер на внушителните 15 млн. щатски долара и в него ще се печелят точки за ранглистата.

Състезанието съвсем не е ново за света на тениса, след като се провеждаше неизменно на клей кортовете в Дюследорф (Германия) от 1975 до 2012 (без 1976 и 1977 г.) без прекъсване. Сегашният формат обаче е изцяло обновен и включва повече отбори и по-голям награден фонд.Последният победител в турнира е Сърбия, а с най-много победи (по пет) са Съединените щати и Германия.

Така Световната отборна купа по тенис се завръща точно, когато най-престижното отборно състезание Купа Дейвис също претърпя промени. То вече е с нов формат и ще включва 18 нации, които ще определят шампиона с мачове помежду си през ноември. /БГНЕС

Menu Title