27 клуба бяха изключени от федерацията

28 май, 2016
296 преглеждания

 

27 клуба бяха изключени от федерацията

27 клуба бяха изключени от федерацията

27 клуба бяха изключени от федерацията

На 26 май 2016 година, Управителният съвет на БФ Тенис с мнозинство взе решение относно преустановяване членството на 27 клуба във федерацията поради хипотезата на отпадане, съобразено с устава и вътрешните правила за категоризация и членство.Взетото решение е на основание разпоредбите, съдържащи се в глава V. Членство. Приемане.

Права и задължения на членовете и конкретно на основание член 16 във връзка с член 22, точка 3 и член 23, алинея 2 от Устава на БФ Тенис. Управителният съвет се произнесе и с оглед изпълнение решение на Общото събрание, потвърдено от проведено заседание на УС от 13 април 2016 година за прецизиране начленствените правоотношения с клубовете и прилагане на клаузите за отпадане при неплащане на членския внос към федерацията и неспазване на други императивни изисквания за членство.На проведения Управителен съвет се дискутира и предстоящото участие на България в турнира Купа „Дейвис“. Капитанът Тодор Енев ще определи състава на 5 юли, а на 9 юли тимът ни заминава за Тунис.

Националният ни отбор ще се изправи срещу отбора на африканската страна между 15 и 17 юли в плейоф за запазване на мястото ни във Втора група на зона Европа/Африка.Бяха отчетени и успехите на програмата „Треньорско обучение“. Тази година завърши процесът по лицензирането на системата ни за треньорско обучение към ITF с получаване на „бронзово“ ниво. Това дава право всички курсове, които се провеждат за в бъдеще в България да бъдат сертифицирани от ITF и на тях да бъде поставено логото на ITF.

Пресиян Коев вече е лицензиран тутор към ITF, а Тодор Енев и Людмил Накашев са лицензирани асистент-тутори към ITF. В края на 2016 г. ще започне курс Level 2 на ITF, който ще се проведе за трети път у нас.В периода 21-25 юни пък на Национален тенис център ще се проведе лагер с Пол Макнами.

В него ще участват първите 8 момичета и първите 8 момчета от ранглистата до 14 г. С Макнами ще се срещнат и личните треньори на талантите.

Menu Title