Адриан Андреев със стипендия от ITF

9 Ян., 2019
237 преглеждания

 

Адриан Андреев със стипендия от ITF

Адриан Андреев със стипендия от ITF

Адриан Андреев със стипендия от ITF

Новата голяма надежда на българския тенис Адриан Андреев ше получи International Player Grand Slam стипендия, финансирана от Фондацията за развитие на Големия шлем (GSDF). Стипендията е в размер на 25 хиляди долара. Андреев започва годината под №2 в световната ранглиста при юношите. Той ще бъде една от звездите на изключително силното четвърто издание на Sofia Open 2019.

Андреев и Димитър Кузманов получиха „уайлд кард“ за основната схема на турнира в София.Избирането на Андреев за престижната стипендия стана възможно благодарение на съдействието на Българска федерация по тенис. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави. ITF дава това подпомагане чрез националните тенис федерации.

По линия на тази програма в рамките на три години Виктория Томова получи подпомагане от Фондацията за развитие на Големия шлем в размер от 100 хиляди долара. В последните години фондът за развитие на Гранд шлем държавите увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят.Критериите, по които са определени тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, представяне по региони и изключителен потенциал.Фондацията за развитие на Големия шлем е създадена през 1986 г.

с цел да насърчава и увеличива конкурентните възможности за развитие на различни тенис региони. С годишните вноски от четирите турнира от Големия шлем, Фондът се превърна в ефективно средство за развиване на конкурентен тенис в световен мащаб.

Menu Title