Григор Димитров стартира срещу сърбин

10 Ян., 2019
308 преглеждания

 

Григор Димитров стартира срещу сърбин

Григор Димитров стартира срещу сърбин

Григор Димитров стартира срещу сърбин

Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open с двубой срещу ветерана от Сърбия Янко Типсаревич. Това отреди жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем. Типсаревич играе със „запазен ранкинг“ (№98). През последните години сърбинът страда от много контузии, които го извадиха от корта и в момента той дори няма позиция в ранглистата.

34-годишният сърбин има преднина 4-1 победи в преките двубои с Димитров. За последно двамата играха на тревните кортове в Куинс Клъб преди 2 години. Българинът е поставен под №20 в схемата, като при успех на старта ще срещне във втория кръг спечелилия срещата Пабло Куевас – Душан Лайович. В третия кръг пък е възможен дуел с американеца Джон Иснър.

Димитров попадна в една четвъртина на схемата с Рафаел Надал, като двубой между двамата е възможен на четвъртфиналите. В тази половина е и шампионът от последните две години Роджър Федерер.Припомняме, че Григор Димитров достигна до четвъртфиналите на Australian Open миналата година, където беше спрян от Кайл Едмънд. Надпреварата в Мелбърн е най-успешната от Големия шлем за българина, който има общо две участия на четвъртфинали (2014, 2018) и едно на полуфиналите (2017).

Menu Title