Световният тенис елит застана до Анди Мъри

11 Ян., 2019
230 преглеждания

 

Световният тенис елит застана до Анди Мъри

Световният тенис елит застана до Анди Мъри

Световният тенис елит застана до Анди Мъри

Новината за оттеглянето на Анди Мъри от тениса разтърси спортния свят в навечерието на Australian Open. От близо 2 години шотландецът има здравословни проблеми, които към момента не може да разреши и заради които той обяви, че ще спре с тениса след Уимбълдън този сезон, ако изобщо издържи до него. Очаквано решението на Мъри получи огромен отзвук и реакцията на неговите колеги и приятели не закъсня: „В един момент всички ще приключим с тениса, но приятелството остава за цял живот. Това, което си направил за спорта ще живее вечно.

Надявам се да бъдеш здрав и да направиш силен финал, приятелю“, написа Григор Димитров в Twitter и публикува снимка с Мъри от двубоя им на Уимбълдън през 2014-а.„Анди, точно гледах пресконференцията ти. Моля те, не спирай да опитваш. Не спирай да се бориш.

Мога да си представя болката и разочарованието ти. Надявам се, че ще преминеш през този момент. Ти заслужаваш да се откажеш по твоите условия, когато и да се случи това. Обичаме те, Анди, и искаме да те виждаме щастлив“, написа в емоционално обръщение Хуан Мартин дел Потро, който отлично знае как се чувства Мъри, след като през годините самият той често отсъстваше от корта заради контузии.

Дълго и прочувствено съобщение написа и Ник Кириос: „Анди, знам, че през по-голямата част от времето ме приемаше като шегаджия, но този път ме изслушай докрай, стари приятелю. Винаги ще бъдеш някой, който е повлиял на спорта по много различни начини. Знам, че не това е начинът, по който искаше да си тръгнеш, но така се получи. Ти ме взе под крилото си още от първите ми дни в тура и до ден днешен си човек, с който се виждам с огромно желание и нетърпение.

Ти си един луд тенисист, на светлинни години пред мен. Искам просто да знаеш, че днес не е просто тъжен ден за теб и екипа ти, но е тъжен ден за спорта и за всички, на които си оказал влияние. Искам да знаеш, че всички искаме да продължиш да се бориш. Успех на Australian Open и знай, че ще бъда до теб“.

Силни думи каза и бившият №1 в света Анди Родик, който приключи с тениса на US Open 2012. „Анди Мъри – абсолютна легенда! Част от списъка с най-добре подготвените в тактически аспект тенисисти в историята. Постигна нереални резултати в брутална ера.

Надявам се, че ще може да завърши здрав и по силен начин“, написа американецът.Окуражаващи думи за Мъри казаха още Стан Вавринка, Кевин Андерсън, Джон Милман, Дарън Кейхил, Дани Валверду, Марди Фиш и много други. Just thinking out loud here. He deserves his moment to say goodbye at Wimbledon.

He’s too important to Great Britain and Wimbledon history to not have it….. Would be a pretty cool moment to play doubles w his bro at Wimby if he can’t play singles https://t.co/m7caeL2shX — andyroddick (@andyroddick) January 11, 2019

Menu Title