Рафа – нов сервис и академия на Балканите

12 Ян., 2019
121 преглеждания

 

Рафа – нов сервис и академия на Балканите

Рафа – нов сервис и академия на Балканите

Рафа – нов сервис и академия на Балканите

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в МадридРафаел Надал отваря втори филиал на тенис-академията си през април на гръцкия п-в Халкидики, съобщиха офиицално от центъра му в Манакор, Майорка. Първият бе създаден ноември в Мексиканския курорт Канкун, едно от любимите места на Надал, където той инвестира и в петзвезден хотел. Новият “Рафа Надал Тенис Център“, с помощта и на Испанския телеком Мобистар, се строи в Сани Ресорт върху 400 хектара, ще има 8 червени корта за тренировки на играчи от всички възрасти, също професионалисти.

Висококвалифицирани тенис-специалисти, минали предварителен курс в академията в Майорка, ще прилагат методиката на Надал, лично съставена и дирижирана от чичо му и дългогодишен наставник Тони. Междувременно чичо Тони обясни как новият треньор на Рафа – Карлос Моя, е наложил промяна в сервиса му с цел да понижи загубата на скорост на топката при отскачането, двойно в сравнение с подаванията на Федерер и Джокович, и да увеличи процента спечелени геймове при свой сервис. 32-годишният испанец щял да подава с по-къса траектория на ракетата след сервис, блокирайки китка и лакет, също и ще отскача по-малко. Самият Рафа обяви в социалните мрежи, че е доволеен от корекцията.

Шампионът в Aвстралия от 2009 година не е в топ-форма, стартира срещу местния Джеймс Дъкуорт в понеделник рано сутрин наше време, когато играе и Григор Димитров. Двамата могат да се срещнат на евентуален четвъртфинал и повторят епичния мач за място на финала отпреди две години.Снимка: Даниел Касас, Tennis24.bg

Menu Title