Зверев си гарантира място във втората седмица

19 Ян., 2019
293 преглеждания

 

Зверев си гарантира място във втората седмица

Зверев си гарантира място във втората седмица

Зверев си гарантира място във втората седмица

Александър Зверев се класира с лекота за осминафиналите на Australian Open, след като победи представителя на домакините Алекс Болт. Германецът надделя с 3:0 сета за по-малко от два часа на корта в Мелбърн. В отделните части резултатът беше 6:3, 6:3, 6:2.От самото начало на мача Зверев наложи надмощие, като реализира пробив още в първия гейм.

Болт успя да го върне за 3:3, но после пак се пропука на свой начален удар, а това беше достатъчно на германеца да го пречупи. Той реализира и още един, трети пробив в този сет и го затвори при 6:3 в своя полза. Доста по-равностойна беше втората част. Първите признаци за проблеми в него австралиецът прояви в шестия гейм, когато спаси два брейкбола и имаше много трудности да спечели подаването си, но в крайна сметка го стори за 3:3.

Но при следващото си подаване Болт не можа да се справи и беше пробит. После на свой ред можеше да го върне в последвалия сервис-гейм на четвъртия в света, но не успя. Спаси един сетбол, но при втория рухна и след ново 3:6 вече изоставаше с 0:2 сета. Това направи задачата на Зверев в третия сет рутинна.

В него той реализира два ранни пробива и въпреки че му се наложи да спасява цели четири брейкбола в шестия гейм, успя да го стори и да затвори впоследствие мача при 6:2 в заключителната част. В следващия кръг Зверев ще играе с Милош Раонич.

Menu Title