Тони Надал: Ще гледаме страхотен тенис в София

19 Ян., 2019
174 преглеждания

 

Тони Надал: Ще гледаме страхотен тенис в София

Тони Надал: Ще гледаме страхотен тенис в София

Тони Надал: Ще гледаме страхотен тенис в София

Легендарният тенис треньор Тони Надал подари незабравими емоции на стотици български деца, трениращи тенис. Знаменитият испанец пристигна за първи път в България по покана на Българската федерация по тенис като посланик на турнира от сериите АТР 250 – Sofia Open. Специалистът, под чието ръководство племенникът му Рафаел Надал печели 16 титли от „Големия шлем“, бе посрещнат с бурни аплодисменти в зала „София“. Той проведе мотивационна лекция пред всички, в които разказа за вижданията си, с които е изграждал като спортист и Рафа Надал, откакто лично го завежда на корта на 3-годишна възраст.

Обясни, че успехът се крие зад простите неща, постоянството и желанието. „Още от малък казвах на Рафаел: Запомни три важни неща за успеха. Първо – удряй топката силно. Второ – стреми се да я пращаш там, където не е опонентът ти.

И трето – най-добре е тя да е вътре в полето“, разказа с усмивка Тони Надал. „В последните години всеки се стреми да прави сложни неща, всичко изглежда толкова комплицирано и по време на тренировките, генерално в спорта. А аз съм на мнение, че най-важни са простите неща. И стремежът днес да бъдеш по-добър от вчера, утре – по-добър от днес.

Да не ти е достатъчно, че си спечелил един сет, един мач, да знаеш и вярваш, че можеш повече и трява да го постигнеш“, каза още големият треньор.Той проведе открит урок с множеството български деца, дошли за безценната среща, даваше съвети за ударите им. А след тренировката пред Тони Надал се събра дълга опашка от деца, родители и приятели на тениса, а всички те получиха автографи от именития посланик на Sofia Open.„Толкова деца в зала „София“ не сме виждали.

“ Това коментираха бивши български състезатели и дългогодишни тенис деятели по време на срещата.„Президентът на БФТ ме покани и за мен е прекрасно, че мога да дойда да промотирам тениса и Sofia Open. Удоволствие е да бъда тук, видях толкова много деца, обичащи тениса. Нека всеки, който може, да отиде в залата и да гледа турнира, защото той е повече от обещаващ и съм сигурен, че ще запали още български деца за спорта.

В София ще дойдат много добри тенисисти. Хачанов в момента е номер 11 в света. Имате Баутиста Агут, който спечели в Доха и победи Новак Джокович. Вавринка не е на същото ниво, на което беше преди години, но мисля, че скоро ще започне да играе най-добрия си тенис.

Имаше много завързан мач срещу Раонич на Australian Open. Тук ще дойде и Циципас, който показва страхотен напредък и е един от най-перспективните тенисисти в света. Медведев също играе страхотно и го показва и в Австралия. Идват още Вердаско, Монфис.

Сигурното е, че ще гледаме страхотен тенис в София. Само погледнете листа с участващите звезди – не можеш да предположиш кой ще спечели. Ясно е едно – ще спечели всеки, който дойде в залата да гледа невероятен тенис“, завърши Тони Надал.

Menu Title