Фенът на Борусия Д, който иска да пробие на Ролан Гарос

20 Ян., 2019
278 преглеждания

 

Фенът на Борусия Д, който иска да пробие на Ролан Гарос

Фенът на Борусия Д, който иска да пробие на Ролан Гарос

Фенът на Борусия Д, който иска да пробие на Ролан Гарос

Точно две седмици ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 г. – тенис шоуто SofiaOpen. Част от световния елит на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „Арена Армеец“ е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината.

Продължаваме рубриката „Звездите на SofiaOpen 2019“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!Тенисът и футболът нерядко вървят ръка за ръка. Много често хората, които си изкарват хляба с ракета в ръка, са фенове на най-популярната игра с топка в света.

Такъв е случаят и с Ян-Ленард Щруф. Германският гигант ще бъде сред участниците в Sofia Open. А зрителите, които подкрепят Борусия Д, трябва да знаят, че спокойно могат да си говорят със 196-саниметровия играч за „жълто-черните“ от Рур.Ян-Ленард запова да играе тенис на 6 години покрай родителите си Дитер и Мартина, които са треньори.

Любимата му настилка са червените кортове и логично мечтае за пробив в откритото на Франция „Ролан Гарос“ в Париж. Детският му идол е американската легенда Пийт Сампрас. В свободното си от тренировки и мачове време предпочита да чете книги. Както повечето професионални тенисисти, говори добър английски.

В момента треньор на Щруф е бившият капитан на Германия за купа „Дейвис“ Карстен Ариенс. С физическата му подготовка се занимава Уве Литке, който има световна титла по силов трибой, а когато не пътува с Ян-Ленард, е в собствения си фитнес център в Камен.Преди няколко години Щруф имаше проблеми с бившата си треньорка Уте Щракерян, която работеше с него от първите му дни на корта. След като тенисистът се раздели с нея и предпочете Ариенс, тя заведе дело срещу него за нарушаване на договора и поиска 170 000 евро и процент от бъдещите му доходи.

През юни миналата година на първа инстанция Щруф бе осъден да заплати 274 560 евро, както и 1/5 от приходите му от наградни фондове до края на 2022 г.

Menu Title