Агаси: Взимам предизвикателството Григор много сериозно

22 Ян., 2019
141 преглеждания

 

Агаси: Взимам предизвикателството Григор много сериозно

Агаси: Взимам предизвикателството Григор много сериозно

Агаси: Взимам предизвикателството Григор много сериозно

Американската легенда Андре Агаси беше в щаба на Григор Димитров по време на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Двамата започнаха сътрудничество в края на миналия сезон, като за първи път се появиха заедно на „Мастърс 1000“ в Париж. Пред „Ла Терсера“ Агаси коментира какво го е мотивирало да влезе в щаба на Димитров. „Следвах пътя си и сърцето ми диктуваше да поема това предизвикателство.

Исках да съм свързан с любимия ми спорт и да му давам това, което мога. Едно от най-големите ми предизвикателства, след като се отказах, беше хем да остана свързан с тениса, хем това да не пречи на житейската ми мисия.Исках хем да имам възможност да работя за фондацията си и да подобрявам обучението на децата по света, хем да мога да гледам децата си как растат, хем да помагам на някое голямо име в тениса. И точно затова приех да работя с Григор, защото бях сигурен, че ще се наслаждавам на тази задача“, коментира Агаси.

„Когато бях играч, никога не съм изпитвал напрежение върху себе си, само стрес, за да направя правилните неща. Сега е съвсем различно. Чувстваш напрежението, че трябва да дадеш най-доброто, да направиш правилното и да помогнеш на човека отсреща да вземе най-доброто решение.Сега нямам тези проблеми със стреса, но когато трябва да подготвя физически и психически Григор Димитров, взимам предизвикателството много сериозно и давам всичко от себе си да му помогна да го стори“.

Menu Title