Джокович: С Надал ще взривим корта, ще гледате голям мач

25 Ян., 2019
243 преглеждания

 

Джокович: С Надал ще взривим корта, ще гледате голям мач

Джокович: С Надал ще взривим корта, ще гледате голям мач

Джокович: С Надал ще взривим корта, ще гледате голям мач

Новак Джокович не скри задоволството си от бързата победа, която постигна на полуфиналите на Australian Open срещу Люка Пуй. Световният №1 се наложи с категоричното 6:0, 6:2, 6:2 след едва 83 минути игра. „Това беше един от най-силните ми мачове в Австралия. Всичко в играта ми функционираше по план от първата минута.

Разбира се, моментът е труден за Люка. Пожелавам му всичко най-добро до края на сезона. Той има качествата да бъде играч от Топ 10. За него днешният двубой беше първи полуфинал в Шлема.

Сигурен съм, че ще си извлече поуки и в бъдеще ще продължава да жъне успехи“, коментира Джокович в интервюто на корта. Относно предстоящия финал срещу Рафаел Надал, сърбинът каза следното: „Финалът с Рафа? Бих си купил билет, за да гледам този мач. Казвам го, ако някой все още се колебае.

Всеки един финал срещу Надал в Шлема е изживяване, което се помни цял живот“. Минути по-късно на пресконференцията си Джокович допълни: „Не бих пуснал на сина ми запис на финала с Надал от 2012 (бел.ред. мачът продължи 5 часа и 53 минути), защото не искам да стои толкова дълго пред телевизора.

Това беше един от двубоите, които промениха кариерата ми. Всъщност, с него винаги правим страхотни мачове. Миналата година на Уимбълдън, когато го победих с 10:8 в петия сет…беше невероятно. Този двубой ми позволи да си върна увереността“.

„Рафа играе впечатляващо. Не е загубил сет от началото на турнира. Сигурен съм, че ще взривим корта. Мога да ви обещая, че и двамата ще дадем всичко и хората ще наслаждават на играта ни.

В неделя ще се изправя срещу най-големия си опонент във финал в турнир от Големия шлем. Какво мога да искам повече?“, довърши Джокович. Сърбинът води с 27:25 победи в преките двубои с испанеца.

Menu Title