Роджър, Ноле и Рафа затриха генерацията на Григор

26 Ян., 2019
147 преглеждания

 

Роджър, Ноле и Рафа затриха генерацията на Григор

Роджър, Ноле и Рафа затриха генерацията на Григор

Роджър, Ноле и Рафа затриха генерацията на Григор

Първият турнир от Големия шлем за годината е към края си и победителят отново ще е до болка познат. Или Рафаел Надал, или Новак Джокович ще триумфира на Откритото първенство на Австралия, като това ще е общо 32-а титла от такъв ранкинг за някого от двамата. Като прибавим и 20-те трофея на Роджър Федерер, лесно ще направим обобщението, че е трудно на някоя от по-младите звезди да преодолее доминацията им. И това даде основание на специалистите да говорят за „загубената генерация в тениса“.

Става въпрос за поколението след това трио, чието лице трябваше да бъде Григор Димитров. Но колкото и талант да имат тези играчи, те не могат да пробият стената, изградена от Ноле, Рафа и Роджър към успехите им в Големия шлем. И специалистите се опасяват, че дори поколението след Гришо и останалите ще бъде тормозено от неостаряващите хегемони на тениса. „В полуфиналите в Мелбърн видяхме как кралете на този спорт ще се борят докрай да запазят трона си.

Настоящото поколение звезди просто не е на нивото им. Единствено времето ще отпусне хватката им върху всички останали тенисисти, но те продължават да се борят и с него.““Федерер показва огромен професионализъм и на 37 години, докато Джокович и Надал са съответно на 31 и 32. Което означава, че може да задушават младите таланти още поне шест години, ако не и повече.

А по това време, таланти като Стефанос Циципас и Алекс де Минор могат вече да се превърнат в част от добре познатата ни „загубена генерация“.““Въпросната генерация, лице на която е Григор Димитров, включва още таланти като Бърнард Томич, Милош Раонич, Кей Нишикори и дори Ник Кириос, които в една по-равностойна епоха щяха да имат всички шансове да спечелят турнир от Големия шлем, но просто бяха отказани от тримата най-велики в тениса.““Страшното е, че те продължават да се разправят безпроблемно с новите изгряващи звезди, както го правеха и със загубеното поколение. Така Ноле, Рафа и Роджър са в състояние да произведат дори второ такова с доминацията си“, написа в анализ на Аустрелиън Оупън експертът Тайсън Ото в изданието New Zealand Herald.

Източник: Gong.bg

Menu Title