Осака е номер едно в Мелбърн и света

26 Ян., 2019
310 преглеждания

 

Осака е номер едно в Мелбърн и света

Осака е номер едно в Мелбърн и света

Осака е номер едно в Мелбърн и света

Наоми Осака спечели Откритото първенство на Австралия. На финала японката победи с 2:1 сета Петра Квитова, в отделните части 7:6 (2), 5:7, 6:4. Благодарение на успеха от понеделник Осака ще оглави световната ранглиста за първи път в кариерата си. „Никога не съм била силна в речите, така че няма да говоря много, а и не знам какво точно да кажа.

Толкова съм щастлива, че успях да спечеля титлата. Специални благодарности към моя екип, защото без тяхната помощ нямаше да успея. В днешни дни тенисът не е толкова индивидуален спорт, защото е много важно да имаш точните хора около теб“, бяха първите думи на новата водачка в ранглистата, която за пореден път демонстрира изключителна скромност. Това е втора поредна титла от Шлема за Осака, която през септември миналата година триумфира и на US Open.

Финалът в Мелбърн беше изключително драматичен. Осака спечели първия сет и имаше преднина 5:3. При сервис на Квитова японката стигна до преднина 40:0 и получи три последователни мачбола. За нейно съжаление тя не успя да реализира нито една от тях, което тотално разруши играта ѝ до края на сета Осака не взе дори гейм.

Във финалния сет японката проби за преднина 2:1 гейма и до края на срещата не допусна връщане на пробива. Сервирайки за титлата азиатката реализира втория мачбол, след като ретурът на Квитова излезе в аут.Триумфът гарантира на шампионката чек за малко повече от 4 млн. долара.

Квитова, която от понеделник ще бъде №2 в света, ще трябва да се задоволи с 2 млн. долара.

Menu Title