Джокович посвети триумфа на семейството си (снимки)

27 Ян., 2019
153 преглеждания

 

Джокович посвети триумфа на семейството си (снимки)

Джокович посвети триумфа на семейството си (снимки)

Джокович посвети триумфа на семейството си (снимки)

Новият шампион от Australian Open Новак Джокович трудно скри вълнението си след 7-ата титла в Мелбърн и общо 15-а в Големия шлем. Той отдаде заслуженото на съперника си Рафаел Надал, който днес не беше на ниво и падна в три сета – 6:3, 6:2, 6:3.“Искам да върна жеста и да раздам комплименти на Рафаел Надал. Труден мач, но както ти каза – върне се от контузия, която те извади от професионалния тур от септември.

Имаше нещастието да минеш през много контузии, но показваш на мен, на младите и на останалите колеги какво е борбен дух и какво означава никога да се отказваш. Опитвам се да си представя какво стана през последните 12 месеца. Както и Рафа, аз също имах операция, но сега съм тук и съм с трета поредна титла от Шлема. Удивително е, нямам думи.

Благодаря на екипа ми. Това е индивидуален спорт, но вие винаги ме толерирате, когато имам лоши дни.“След това сърбинът се обърна към семейството си и хората от екипа, които не спират да го подкрепят през целия му път в професионалния тенис.“Искам да кажа и на моето семейство, на съпругата ми, на сина ми и на дъщеря ми.

Поне ми обещаха да гледат, така ми казаха преди мача. Трофеите са още по-специални, когато имаш близки и специални хора – двамата ми братя, семейството. Обичам ги много. Те жертваха много от времето и енергията си, за да изживея аз мечтите си, да бъда тук.

Както каза Рафа, това е най-добрият турнир в света. Вършите невероятна работа, карате ни да се чувстваме у дома през това лято. Позитивното отношение към тениса и първенството може да се почувства навсякъде. Научих няколко думи на австралийски жаргон в последните няколко дни.

Благодаря на феновете, че има такава невероятна посещаемост. Нямам търпение да се върна тук отново и догодина“.ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

Menu Title