Горан Джокович: Титлата на Новак е успех за целия регион

28 Ян., 2019
330 преглеждания

 

Горан Джокович: Титлата на Новак е успех за целия регион

Горан Джокович: Титлата на Новак е успех за целия регион

Горан Джокович: Титлата на Новак е успех за целия регион

Турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович обяви, че надпреварата от 3 до 10 февруари ще превърне София в център на тениса в Европа. „В България хората обичат тениса. Надявам се този турнир да остане за дълго тук – поне още 15 години“, каза Горан Джокович.При завръщането си в България преди началото на турнира той започна да приема поздравления още от летището за титлата на племенника си Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия: „Благодаря от името на Новак за поздравите за спечелената титла на Australian Open.

Той я приема не само като личен успех, но и като успех за целия регион. Новак е човек, който обича България, обича Балканите. Вече е бил веднъж тук. Би се върнал с удоволствие.

Очаквам до два-три дни да ми каже точните си планове, но мога да ви уверя, че той със сигурност подкрепя Sofia Open и го приема като наш, балкански турнир.“Третият „уайлд кард“ за основната схема на турнира ще бъде обявен след няколко дни. „Както знаете – ще я пазим до последно и е възможна приятна изненада за феновете“, заяви Джокович.„За Sofia Open 2019 вече се говори в света на тениса.

Имаме четирима от първите 20 в ранглистата – Карен Хачанов е №11, Стефанос Циципас е №12, Данийл Медведев е №16, а Роберто Баутиста Агут е №18. Ще гледаме на живо някои от най-перспективните тенисисти. Виждате какъв фурор направи Циципас в Австралия, където влезе в топ 4 и отстрани шампиона Роджър Федерер. В София идва носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка, ще играят още Монфис, Вердаско и Басилашвили.

В историята на турнира в Белград, на който също бях директор, никога не сме имали толкова звездна компания. Преди няколко дни си говорихме с президента на Сърбия Александър Вучич и той също изрази съжаление, че не успяхме да запазим турнира в Сърбия. Той знае отлично, че в момента съм турнирен директор на Sofia Open и стана въпрос, че това в момента е турнирът на Балканите. Затова трябва да направим всичко възможно не просто да го запазим, а да се разрастне и да го превърнем в много повече от тенис събитие.

Целта е турнирът да ъде притегателна сила не само за феновете, но и за бзнеса. Лично аз съм поканил бизнес партньори и приятели от Сърбия и целия свят. Sofia Open събитие, обединяващо много аспекти – тенис, бизнес, забавление“, каза още Горан Джокович.Той разкри, че Sofia Open може да се превърне в основа за още по-значими проекти съвместно с Българската федерация по тенис.

„Планираме създаването на тенис академия. Както знаете, в Сърбия съществува такава на Новак Джокович. С българската федерация по тенис имаме сериозни намерения да пренесем най-хубавите проекти на тази академия в България. Планираме да създадем фонд за млади таланти – да привлечем бизнеса в помощ на бъдещите шампиони от региона.

Третата насока от нашите планове е да организираме демонстративни мачове с благотворителна кауза. Целта е да доведем големи имена в тениса. Парите от тези двубои също ще се използват за развитието на млади таланти“, обяви Джокович.

Menu Title