Дора Рангелова: Целта ни е да останем в тази група

30 Ян., 2019
114 преглеждания

 

Дора Рангелова: Целта ни е да останем в тази група

Дора Рангелова: Целта ни е да останем в тази група

Дора Рангелова: Целта ни е да останем в тази група

От днес на кортовете на ТК „Пиронкови“ в Пловдив националките на България за Фед Къп започнаха подготовка за предстоящото участие на турнира в Полша. Надпреварата ще се проведе в Жельона Гура от 6 до 9 февруари 2019 г.България попадна в изключително силна група заедно с отборите на Украйна, Швеция и Естония в група I на зона Европа/Африка. В другата група са Русия, Полша и Дания.

За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова.Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. Последният в групата пък ще играе, за да се спаси от изпадане.От днес тренировки започнаха Шиникова, Топалова и Аршинкова, а Томова ще се присъедини в последния момент, защото участва на турнир в Австралия.

Капитанът на отбора на България за Фед Къп Дора Рангелова сподели очакванията си за сайта на Българската федерация по тенис.“Готвим се за Фед Къп така както всяка година. Групата за първи път е толкова силна с толкова класни тенисистки. Това ще бъде един малък „Голям шлем“, защото има 6 състезателки от първите 50 в света.

Надяваме се да имаме и малко късмет за да може да останем в тази група“.- Какво е впечатлението от състоянието на нашите момичета?- Миналата седмица Шиникова игра много добре на турнир във Франция, където стигна до полуфинал. Неприятно се получи с Аршинкова и Топалова, които бяха на турнир в Анталия, но поради лошото време цяла седмица не са могли да играят.

Така в следващите дни ще наблегнем малко повече върху това да си върнат игровата практика.- Елина Свитолина и Даяна Ястремска няма да играят за Украйна заради проблем с федерацията. Можем ли да смятаме, че това е добра новина?- Те няма да играят, но въпреки това имат много силен състав и страхотни тенисистки.

Разбира се, че е добре, че няма да играят Свитолина и Ястремска, но не мисля, че ще ни бъде по-лесно и срещу другите.- Как оценявате шансовете на България и за какво реално трябва да се борим?- С оглед на това, че за втора поредна година подмладяваме отбора, определено ще се борим за оставане в групата, особено с тази силна компания, която ни се падна. Има два отбора, които слизат от Световната група така, че основната ни цел ще бъде оставане в групата и се надявам да се справим с тази тежка задача.

– Много често тези мачове се решават от срещите на двойки. Имате ли вече идея как ще изглежда българската двойка?- Аз имам идея. Както всяка година ние имаме определено трудности в изграждането на двойката по простата причина, че нямаме състезателки, който играят предимно на двойки.

Има доста отбори, които си водят състезателки, които играят само на двойки на турнирите. Ще се опитам да сформирам една двойка на която да можем да разчитаме.

Menu Title