Гаел Монфис: Спирам с тениса, ако не ми носи наслада

7 Февр., 2019
303 преглеждания

 

Гаел Монфис: Спирам с тениса, ако не ми носи наслада

Гаел Монфис: Спирам с тениса, ако не ми носи наслада

Гаел Монфис: Спирам с тениса, ако не ми носи наслада

Пресконференция на Гаел Монфис след победата със 7:5, 6:3 над Михаил Кукушкин: – Кажете няколко думи за турнира. Как виждате обстановката, какви са вашите очаквания?- Очаквах да е нещо хубаво. Предишният път, когато бях в България ми хареса много.

Публиката е с мен още от първия ми мач, това наистина ме радва. Всичко е страхотно. – Как намирате настилката в залата. Миналата година имаше тенисисти, които казваха, че заради високата надморска височина е малко по-бърза.

– Заради надморската височина топката излита малко неконтролируемо от ракетата, отскача ниско. За мен лично кортът изглежда малко бавен. Мисля, че този корт прави отскока на топката малко по-труден. – След победата над Троицки казахте, че искате да подобрите началния удар.

Успяхте ли да го направите?- Мисля, че се подобри. Моята задача беше да намеря по-добър ритъм, което и направих. Вдигнах процента на вкаран първи сервис.

Моята цел беше да използвам началния удар като оръжие. Тук играем в зала и искам да се възползвам от него. Искам да използвам това оръжие и на четвъртфиналите. Може и да не направя толкова много асове, но е важно началният удар да върви.

– Колко важно за теб е да се забавляваш на корта и колко често ти доскучава? – За мен това е най-важното нещо – да се чувствам добре, да се забавлявам на корта. Това, за нас, може да е и професия, но в крайна сметка тенисът е спорт. Когато бях дете, моите родители ми казваха: „В сряда, когато си на тенис се забавлявай“.

Важното е да изпитваме това забавление на корта. Ние жертваме доста, понякога хората не го разбират, но тенисът е и едно голямо удоволствие. Един ден, ако не съм щастлив излизайки на корта, вероятно ще спра да играя.

Menu Title