Монфис: Титла? Задайте ми този въпрос утре

8 Февр., 2019
288 преглеждания

 

Монфис: Титла? Задайте ми този въпрос утре

Монфис: Титла? Задайте ми този въпрос утре

Монфис: Титла? Задайте ми този въпрос утре

Пресконференция на Гаел Монфис след победата с 6:3, 7:6 (5) над Стефанос Циципас на четвъртфиналите на Sofia Open. – Поздравления за победата! В кой момент от мача ти беше най-лесно и в кой най-трудно?- Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация.

Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че моят опонент нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя. – Само ти не се оплака от топки, надморска височина и прочие.

Как ще коментираш това?- Не се оплаквам, защото в крайна сметка условията са еднакви за всички. Топката отскача ниско, лети дълго, защото надморската височина е голяма, но моята работа е да се адаптирам. До края на мача не мисля за подобни неща и просто се опитвам да се фокусирам.

– Получи невероятна подкрепа. Как се чувстваше на корта пред тази публика?- Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика.

Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно, както подкрепяше мен, така и моя опонент. – Какво очакваш от двубоя с Медведев?

– Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбън, а в Мелбърн направи много силен мач срещу Джокович. Утре очаквам, че топката ще стои ниско. Той има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам.

– Време ли е за титла №8?- Още е далеч. Утре ми предстои полуфинал срещу съвсем различен съперник, със съвсем различен стил на игра. Ако утре вечер стоя срещу вас като победител, може да ми зададете този въпрос.

Menu Title