Франсис Тиафо разочарова на родна земя

15 Февр., 2019
253 преглеждания

 

Франсис Тиафо разочарова на родна земя

Франсис Тиафо разочарова на родна земя

Франсис Тиафо разочарова на родна земя

Франсис Тиафо отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове в Ню Йорк с награден фонд 695 хиляди долара. Поставеният под номер 2, който получи „уайлд кард“ за участие в последния момент, загуби от Джейсън Юн (Тайван) с 3:6, 5:7.В първия си мач след дебютното достигане до четвъртфиналите в турнирите от Големия шлем в Австралия преди три седмици Тиафо не беше на необходимото ниво срещу 143-ия в света Юн.В същото време 29-годишният азиатец, който е роден в САЩ, изигра един от най-добрите си мачове срещу 29-ия в световната ранглиста и заслужено спечели.

Той показа нерви в края, когато сервираше за победата във втория сет и пропусна мачбол при 5:4, но след това отново проби и при втората си възможност на собствен сервис затвори срещата. На четвъртфиналите Юн ще се изправи срещу поставения под номер 6 Сам Куери (САЩ).Вицешампионът от миналия сезон Куери елиминира Раду Албот (Молдова) с 6:3, 6:4, след като не даде нито една възможност за пробив на съперника.Друг представител на домакините Райли Опелка наниза 32 аса и спечели 95 процента от точките при вкаран първи сервис за успеха срещу узбека Денис Истомин с 6:7(8), 7:6(6), 1:0 и отказване на съперника заради травма на крака.

21-годишният Опелка, който пропусна три сетбола в първия тейбрек, ще се опита да стигне за втори път в кариерата си до полуфинал в турнирите на АТР в мача срещу испанеца Гийермо Гарсия-Лопес, който победи австралиеца Джон Милман със 7:6(4), 1:6, 6:4.

Menu Title