Федерер разкри тайната на успехите си в Дубай

26 Февр., 2019
110 преглеждания

 

Федерер разкри тайната на успехите си в Дубай

Федерер разкри тайната на успехите си в Дубай

Федерер разкри тайната на успехите си в Дубай

Роджър Федерер се завърна на корта в понеделник с победа. Швейцарецът се справи с 2:1 сета с Филип Колшрайбер и се класира за втория кръг на турнира в Дубай, където му предстои двубой с Фернандо Вердаско. „Вече не се страхувам да играя срещу левичари, както беше в тийнейджърските ми години“, коментира Федерер. „Мисля, че това е така, защото успях да развия играта си.

Всеки тенисист се опитва да открие твоите слабости и да те накара да играеш лошо. Вердаско няма да направи изключение“, добави швейцарецът. Маестрото изказа специални благодарности за подкрепата от трибуните, която получи не само в понеделник срещу Колшрайбер, но и по всички тенис арени в света. „Искам да го отбележа.

Усещам подкрепата на публиката. Те викаха много за мен във втория сет, когато изоставах в резултата. Обикновено го правят когато водя в резултата. Крещяха името ми, а аз го приех като позитивен сигнал.

Не мога да се оплача. Получавам невероятна подкрепа навсякъде по света. Това е истинско удоволствие. През 2012-а, когато, може би, бях в пика на кариерата си мислех, че не мога да стана по-популярен и да бъде повече подкрепян.

Оттогава обаче става все по-добре“.Федерер има 7 титли в Дубай, а ако успее да спечели надпреварата ще закръгли титлите си общо на 100. „Не обръщам голямо внимание на бройката. Сега имам 99 АТП титли, което само по себе си е невероятно постижение.

Никога не съм вярвал, че ще спечеля 99 титли. Разбира се, че ще бъде страхотно, ако ги направя 100“. „Винаги съм играл и съм се чувствал добре в Дубай. Не знам защо, вероятно защото е в началото на сезона, няколко седмици след Australian Open и винаги съм идвал тук отпочинал и свеж.

Вероятно условията за игра също отговарят на стила ми. Познавам хората тук, година след година виждам едни и същи лица, които се грижат за развитието на турнира. Чувствам се добре в града, познавам ресторантите, обстановката“, коментира още Федерер, който преди години си закупи свой дом в Дубай.

Menu Title