Вавринка започна с чист успех в Акапулко

26 Февр., 2019
278 преглеждания

 

Вавринка започна с чист успех в Акапулко

Вавринка започна с чист успех в Акапулко

Вавринка започна с чист успех в Акапулко

Стан Вавринка започна с победа участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко, след като се наложи с 6:4, 7:6 (6) над Райън Харисън. Швейцарецът осъществи пробив в откриващите геймове и на двата сета, но през втората част допусна да загуби преднината си в осмия гейм. В тайбрека Вавринка пропусна мачбол при 6:5, но при втората открила се възможност се наложи с печеливш удар от форхенд, негов 26-и за двубоя. 33-годишният швейцарец игра финал в Ротердам по-рано през месеца, където отстъпи в двубоя за трофея пред Гаел Монфис.

За Вавринка това беше първо участие на финал от загубата от Рафаел Надал на „Ролан Гарос“ през 2017 г. Двамата могат да се срещнат тази седмица, като за тази цел ще трябва да стигнат до четвъртфиналите. Надал започва участието си в турнира с двубой срещу Миша Зверев. Следващият опонент на Вавринка пък отново ще бъде представител на САЩ – Стийв Джонсън, който надви мексиканеца Херардо Лопес Виясенор със 7:5, 7:5.

Франсис Тиафо сложи край на серията от 3 последователни загуби и победи с 3:6, 6:4, 6:3 Джордан Томпсън. Във втория кръг американецът ще срещне сънародника си Макензи Макдоналд или участващия с „уайлд кард“ Емилио Нава. С победа на старта се поздрави и №8 в схемата Джон Милман, който проби на 4 пъти началния удар на Марсел Гранойерс от Испания – 6:3, 6:4. Във втория кръг Милман ще играе с Питър Гойовчик.

Menu Title