Федерер срещу Иснър в големия мач в Маями (превю)

30 Мар., 2019
248 преглеждания

 

Федерер срещу Иснър в големия мач в Маями (превю)

Федерер срещу Иснър в големия мач в Маями (превю)

Федерер срещу Иснър в големия мач в Маями (превю)

Четвъртият в схемата Роджър Федерер ще се изправи срещу седмия поставен Джон Иснър във финала на турнира в Маями. Това ще бъде първи двубой между двамата от 4 години насам, като Маестрото има преднина с 5-2 победи.За последно те играха един срещу друг на Мастърс турнира в Париж през 2015 г., а Иснър се наложи след тайбрек в третия сет.

От тогава насам американецът постигна най-големите успехи в кариерата си – достигна до №8 в света (юли 2018 г.), игра полуфинал в турнир от Големия шлем (Уимбълдън, 2018) и спечели първата си Мастърс титла – Маями 2018 г. Сега той е на победа от защита на трофея, след като достигна до последния мач без да загуби сет. След като се подложи на операция на коляното през 2016 г.

и пропусна втората половина от сезона, мнозина критици поставяха под въпрос завръщането на Роджър Федерер на голямата сцена. Но швейцарецът го опроверга, печелейки още 12 титли след завръщането си, в това число 3 трофея от Големия шлем, 3 от Мастърс сериите. По-рано през месеца той спечели трофей №100, след като се наложи над Стефанос Циципас на финала в Дубай. В първия си мач в Маями Федерер загуби сет от Раду Албот, но в следващите срещи неименуемо се налага в два сета.

В неделния финал няма да има тайни между Федерер и Иснър. Американецът притежава един от най-добрите сервиси в историята на играта, а швейцарецът е безупречен при ретур. Почти всичките им мачове до момента са били изключително равностойни и финалът в Маями едва ли ще направи изключение. „Той притежава сервис, който на практика не може да бъде разчетен.

Толкова е просто“, каза Федерер. „Когато играеш срещу него просто се надяваш, че ще пропусне сервис и ще имаш възможността да го поставиш в неприятна за него ситуация и в крайна сметка някак да намериш начин да се справиш“.За Федерер това ще бъде 50-и финал в Мастърс сериите (27-22), докато Иснър ще играе в подобен двубой за пети път (1-3). Ще бъде от изключително значение за Федерер да успее да повтори силния старт и ранните пробиви, които направи в последните си два мача срещу Кевин Андерсън и Денис Шаповалов.

Иснър е абсолютен крал на тайбрека в Маями. Той е спечелил 9 от изиграните 10 сета в Маями с резултат 7:6. Конкретно срещу Федерер балансът в тайбреците е впечатляващ за Иснър, но не и доминиращ – 4:4. „Не съм изненадан, че отново съм на финал в Маями.

Лично аз вярвам, че мога да спечеля всеки един, в който участвам, ако успея да разгърна и наложа играта си“, коментира Иснър.Финалът в неделя започва в 19:00 часа българско време. .@rogerfederer & @JohnIsner will have their first @FedEx #ATP Head2Head clash in four years in Sunday′s final.

#MiamiOpen pic.twitter.com/C7XurxUOw9 — ATP Tour (@ATP_Tour) March 30, 2019 _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title