Федерер за Мадрид: Нямам големи очаквания

6 май, 2019
144 преглеждания

 

Федерер за Мадрид: Нямам големи очаквания

Федерер за Мадрид: Нямам големи очаквания

Федерер за Мадрид: Нямам големи очаквания

Роджър Федерер заяви, че е доволен от взетото решение отново да играе на червени кортове след тригодишна пауза. Швейцарецът пропусна турнирите на клей в предишните два сезона, а за последно игра на тази настилка през май 2016 година в Рим. Той ще направи завръщането си на червено тази седмица в надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, където има три титли през 2006, 2009 и 2012 година.„Щастлив съм от решението, което взех през декември, когато почувствах, че отново искам да играя на клей.

Смятам, че то е правилно. Не съм съжалявал по време на подготовката ми за сезона на червено, не съм си казвал: „Може би не трябваше“. Щастлив съм, че съм в Мадрид и съм доволен, че отново ще играя на тази настилка.Отне ми известно време да свикна с разиграванията, с конструирането на точките, защото на червено се играе повече от основната линия, има възможност топката да се повдига повече, да се използват по-остри ъгли.

Ще бъде интересно и забавно, но в никакъв случай и прекалено изискващо“, заяви 37-годишният Федерер.„Ще бъде интригуващо за мен как ще се представя в турнира. В никакъв случай нямам големи очаквания. Но в същото време знам, че всичко е възможно.

В Мадрид кортовете са малко по-бързи. Ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата“, каза той.Федерер стартира директно от втория кръг, в който очаква победителя от двубоя между Ришар Гаске и Алехандро Давидович Фокина.

Menu Title