Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

7 май, 2019
204 преглеждания

 

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

Най-вълнуващото и очаквано музикално събитие в България – церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, тази година ще се проведе на 22 май в зала „Колодрум“ в град Пловдив. Европейската столица на културата ще бъде горд домакин на събитията, популяризиращи българската музика, нейните създатели и изпълнители.След шестгодишно домакинство на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио на единствения град носител на титлата БГ Град Посланик на българската музика – Благоевград, БГ Радио мести бляскавата церемония тази година в Пловдив – единствения европейски град – столица на българската музика за една година. А тя е огромна част от българската култура и идентичност и затова всички сме единодушни, че трябва да бъде достойно представена в годината, в която България има европейска столица на културата.

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg.И този път престижната сцена на Годишни Музикални Награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове.

А тази година – те са цели 8!Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от РУШИ, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио.Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената награда, чиито получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.На 22 май, освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена.

Участие в церемонията в зала Колодрум в Пловдив ще вземат 4Magic, Братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Мария Илиева, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc′, Поли Генова, Рафи, РУШИ, СкандаУ, TITA и още много любими бг звезди.На сайта на БГ РАДИО до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишни Музикални Награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории.

NOVA ще излъчи церемонията по връчване на наградите на 25 май в 22:15.И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Билети за церемонията, която ще се проведе в Пловдив в зала Колодрум на 22 май, се продават в мрежата на Eventim. Децата до 14 години влизат без билет, но без право на седящо място и с придружител.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafѐ Dolce Gusto.

Menu Title