Напусна ни нашият колега Георги Делчев

6 май, 2019
203 преглеждания

 

Напусна ни нашият колега Георги Делчев

Напусна ни нашият колега Георги Делчев

Напусна ни нашият колега Георги Делчев

С дълбоко прискърбие споделяме, че нашият колега и приятел Георги Делчев вече не е между нас. На неговия празник Гергьовден дойде новината, че Жоро е починал след кратко боледуване в реанимацията на „Пирогов“.Един добър човек напусна нашия свят само на 58 г. Той работи дълги години като журналист в спортните и светските отдели на водещи вестници и телевизии.

Делчев е сред основателите на списание „Атлетика“ през 1999 г. За последно беше най-близко до любимата лека атлетика, като пишеше, отразяваше и разказваше истории в BGathletic.com. Като бивш състезател в средните бягания Делчев отблизо наблюдаваше успехите на активните днес състезатели.

Но с острия си поглед не изпускаше нито един технически детайл от стартовете в останалите дисциплини, а любопитно поднесените му материали ще останат в ценната история на сайта BGathletic.com.Делчев премина в школовката на бяганията от 800 м до маратона. Той тренира в силната група на Дончо Димитров в Русе заедно с Евгени Игнатов.

В крайдунавския град Жоро завърши техникум за селскостопанска техника. Военната си служба отби в ЦСКА, а след това завърши НСА „Васил Левски“ със специалност лека атлетика.Освен като журналист Георги Делчев имаше и социална мисия. Той има мандат като кмет на родното му село Бракьовци, община Годеч.

Делчев винаги беше готов да помогне на хора в нужда.Екипът на Tennis24.bg изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на Георги Делчев! За нас той завинаги ще остане в спомените ни като весел и безкрайно добър човек!

Мир на праха ти, приятелю!

Menu Title