Кики Бертенс е новата кралица в Мадрид

11 май, 2019
307 преглеждания

 

Кики Бертенс е новата кралица в Мадрид

Кики Бертенс е новата кралица в Мадрид

Кики Бертенс е новата кралица в Мадрид

Холандката Кики Бертенс е новата шампионка от силния турнир на червени кортове в Мадрид. На финала тя победи с 6:4, 6:4 бившата №1 в света Симона Халеп и по този начин стана първата в историята, която триумфира в испанската столица без да загуби сет!От своя страна Халеп има за какво да съжалява, тъй като пропусна възможността да спечели трофея в Мадрид за трети път и от понеделник да се завърне на върха на световната ранглиста. Бертенс показа по-здрави нерви през цялата среща и въпреки редицата пробиви стигна до трофея.

Тя първа допусна пробив в първата част и отстъпваше с 1:3, но след това спечели всичките подавания на Халеп и ликува с 6:4.Вторият сет стартира с ранен пробив на Бертенс, но румънката изравни за 2:2. След това холандката отново се справи с подаването на Халеп, което успя да затвърди с гейм на 40 за 4:2. Преломният момент бе при 4:3, когато румънката имаше точка за пробив, но я пропусна.

Бертенс бе уверена до края и въпреки че пропусна три мач-пойнта, стигна до заслужен триумф. Титлата е 9-та в кариерата на холандката и нейна най-значима до момента. От понеделник Бертенс ще бъде №4 в ранглистата, което е нейно лично постижение. На върха ще остане Наоми Осака.

Menu Title