Джокович: Горивото ми се изчерпа

20 май, 2019
99 преглеждания

 

Джокович: Горивото ми се изчерпа

Джокович: Горивото ми се изчерпа

Джокович: Горивото ми се изчерпа

Световният №1 Новак Джокович отстъпи пред Рафаел Надал на финала на турнира на червени кортове в Рим. След срещата сърбинът призна, че умората от тежките битки с Хуан Мартин дел Потро и Диего Шварцман през седмицата се е казала тежката дума. „Във втория сет се справих малко по-добре, но като цяло ми липсваше динамика в движението, когато атакувах топката“, коментира Ноле след поражението с 0:6, 6:4, 1:6. „Надал използва много умело топспин, той може с лекота да променя движението на топката.

Има страхотно движение на китката. Рафа е много талантлив на всички настилки, особено на клей. Умее отлично да покрива корта. Ударите, които срещу 99% от останалите тенисисти ще ти осигурят спечелването на точката, срещу него не работят.

Срещу Надал трябва да направиш допълнителен удар. Понякога трябва да избереш добрата позиция, независимо дали стъпваш навътре в корта или не. Доволен съм, че успях да вкарам двубоя в трети сет, като се има предвид случилото се в първия, в който бях изтласкан от корта. Третият сет не беше много по-различен от първия.

Всъщност първите три-четири гейма на третия сет бяха много равностойни. Може би това беше моментът, в който можех да хвана инерцията от успеха във втория сет“, каза Джокович. „Бях изчерпал малко гориво. Липсваше ми тази половин стъпка, особено при бекхенд.

Надал използва това много добре. той показа невероятен тенис през цялата седмица. Беше твърде силен за мен. Седмицата за мен също беше страхотна.

Бях на косъм да отпадна на четвъртфиналите срещу Дел Потро. Да достигна до финала е голямо постижение“.

Menu Title