Федерер на четвъртфинал след нова лекция

2 юни, 2019
316 преглеждания

 

Федерер на четвъртфинал след нова лекция

Федерер на четвъртфинал след нова лекция

Федерер на четвъртфинал след нова лекция

Роджър Федерер е първият, който се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ в схемата при мъжете. Това стана факт, след като Маестрото записа четвъртата си чиста победа във френската столица – 6:2, 6:3, 6:3 над Леонардо Майер. Срещата се проведе на централния корт „Филип Шатрие“ и продължи само час и 42 минути, в които Федерер не допусна опонентът му да стигне дори до точка за пробив. „Чувствам се страхотно на този корт и този турнир.

Преди началото не знаех какво да очаквам, бях се подготвил така, че нещата може да не се развият добре за мен. Ето, че съм във втората седмица в Париж, което е невероятно. Благодаря на публиката за подкрепата“, коментира Федерер. В спор за място на полуфиналите Федерер ще срещне победителя от срещата Стан Вавринка – Стефанос Циципас.

„Със сигурност ми предстои тежък двубой. Стефанос е голям талант, а със Стан се познаваме отлично. Той е много силен на клей, победи ме тук на четвъртфиналите през 2015 г, така че не пазя добри спомени от този мач“, каза още Федерер. Маестрото приключи срещата с 30 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки.

Той успя да реализира и цели 5 пробива, като не допусна нито един.

Menu Title