800 деца се веселиха и състезаваха в спортния празник на Спринт и Viasport.bg (снимки)

2 юни, 2019
355 преглеждания

 

800 деца се веселиха и състезаваха в спортния празник на Спринт и Viasport.bg (снимки)

800 деца се веселиха и състезаваха в спортния празник на Спринт и Viasport.bg (снимки)

800 деца се веселиха и състезаваха в спортния празник на Спринт и Viasport.bg (снимки)

Около 800 момчета и момичета се включиха в третия детски спортен празник на „Спринт” и Viasport.bg – част от „Ес Медиа”. Навръх Деня на детето малките се веселиха и състезаваха из алеите на Борисовата градина в шоу, организирано от единственото спортно списание в България и единствения сайт за детско-юношески спорт, съвместно с фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична община.Под мотото „Парк на децата, свободата да спортуват“ се състезаваха 200 момичета и момчета от организирани клубове, още толкова участваха в демонстрациите, а над 300 просто видяха забавата и се впуснаха покрай съботната си разходка в парка.

Гвоздей на празника стана баскетболът. Осемгодишният Християн Баков стана големият победител в играта „Точен изстрел с LC Waikiki“. До финала останаха още двама малки таланти – Ивайло Илиев и Ясен Попов. Тримата най-добри в първото по рода си у нас надстрелване за деца към коша вече имат ваучери за пазаруване от магазините на марката.

Мерника си пробваха стотина деца, като се включиха и случайно преминаващи. Всички бяха зарадвани с тениски от LC Waikiki.С не по-малко емоции приключи и самият баскетболен турнир 3х3 по време на празника. На финала първият състав на ЦСКА се наложи над „Олимпия баскет”, а първият тим на „Славия” зае третото място.

Малчуганите от ЦСКА действаха под наблюдението на президента на клуба Роберт Гергов, а старши треньорът на „Берое” Любомир Минчев бе на празника заради сина си Михаил, част от тима на „червените“. БФ по баскетбол съдейства с цялата организация на турнира за най-малките.Оспорвани мачове се разразиха и във волейбола, където триумфираха момичетата на ЦСКА и момчетата на „Люлин”. Двубоите продължиха близо три часа на три различни терена.

В леката атлетика спечели отборът „Оранжеви” пред „Зелени”, „Бели” и др. Публиката от родители, приятели и съотборници създаде атмесфера като на стадион със скандирания.Спортното ориентиране, което за първи път взе участие в програмата на спортния празник, се радваше на изключителен интерес. В лабиринта, изграден от партньорите от клуба по ориентиране „НСА-Сивен“, влязоха близо 300 деца, които за първи път се докоснаха до този спорт.

Току-що проходили минаха усърдно трасето за ръка с мама или татко и старателно перфорираха талоните. Най-много погледи събра 8-месечен юнак, който още не умее да ходи, обаче се запозна със спортното ориентиране, носен на ръце от баща си. А няколко деца избраха да бягат в Борисовата градина по предварително начертан маршрут.Емоционално и красиво преминаха демонстрациите по фехтовка на клуб „Авитохол”, които продължиха близо час.

Облечени в красивите си костюми младите състезатели показаха класа, а треньорът им Веселин Попов обясняваше по микрофона тънкостите на спорта.Какво е това чудо опитаха и разхождащи се наоколо деца, същото се случи и с кикбокса. Децата от клуб „Стар тийм” показаха чудесна организация в атрактивната демонстрация, която събра много публика. И едва 4-годишни красавици се откроиха в представянето на новия спорт Fit Kid.

Клуб „Бул джим” пък впечатли с демонстрация по спортна гимнастика.Победителите в състезанията по волейбол, баскетбол и лека атлетика се качиха на почетна стълбичка, получиха медали, грамоти и много подаръци от фондация „София – Европейска столица на спорта“ и други партньори на празника. Малките хапнаха и пиха на воля пловодови млека, кроасани от Chipita, сокове от Pepsi, вода от „Бачково”. Опашки се извика за бонбоните „Алпи” от „Лафка”, пред хладилната витрина на Danone, кафемашината на Nestle.

Така по време на празника се видяха участници на възраст от 8 месеца до 17 години, а големият победител се оказа детската радост.Фотогалерии от събитието, ВИЖТЕ ТУК и ТУК

Menu Title