Дел По: Играх на ръба на възможностите си

4 юни, 2019
101 преглеждания

 

Дел По: Играх на ръба на възможностите си

Дел По: Играх на ръба на възможностите си

Дел По: Играх на ръба на възможностите си

Хуан Мартин дел Потро отпадна на осминафиналите на „Ролан Гарос“, след като в понеделник отстъпи с 1:3 сета пред Карен Хачанов. Въпреки поражението, аржентинецът намира позитиви в играта си и напуска френската столица с високо вдигната глава. „Мисля, че имах много добър турнир“, коментира шампионът от US Open 2009, който ще напусне Топ 10 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник.„Чувствам се добре, въпреки отпадането от турнира.

От утре ще мисля за следващите ми турнири, Куинс, Уимбълдън. Мисля, че няма да говорим за рехабилитация и възстановяване, което е позитивно“. Срещу Хачанов, Дел Потро беше в необичайна позиция – да се изправи срещу по-агресивен от него тенисист. Руснакът приключи срещата с 58 печеливши удара (срещу 42 за Дел По), и допусна 35 непредизвикани грешки (срещу 48 за аржентинеца).

„В първия сет условията за игра бяха по-бързи и аз имах предимство. Точно затова и започнах по-силно от него. Но е истина, че след това Карен навлезе в страхотна физическа форма, удряше чисто топката, предаваше ѝ допълнителна сила. В третия и четвъртия сет допуснах много грешки, защото играх на ръба на риска.

Той се възползва от това и взе предимство. В тези условия на игра са много малко тенисистите, които могат да удрят топката толкова силно като него. Карен обаче е един от тези играчи, той ме накара да тичам много. Играх на ръба на способностите си, точно затова и допуснах грешки“.

„Ролан Гарос“ е вторият най-успешен турнир от Големия шлем за Дел Потро. В Париж Кулата от Тандил вече има 22 победи. Само на US Open Дел По има повече победи – 35.

Menu Title