Серина Уилямс оглави поредна класация на Форбс

4 юни, 2019
111 преглеждания

 

Серина Уилямс оглави поредна класация на Форбс

Серина Уилямс оглави поредна класация на Форбс

Серина Уилямс оглави поредна класация на Форбс

Серина Уилямс стана първата в света спортистка, която попадна в класация на списание „Форбс“ за жени, които самостоятелно са си изработили парите, а не са ги получили като наследство или дарение. Това се вижда от публикуван Twitter пост на списанието.Състоянието на 37-годишната тенисистка в момента се оценява на 225 милиона долара. Според данни на WTA, парите от наградни фондове в турнирите за Уилямс за момента са 88,5 милиона долара.

Останалите са от участия, както и от лични договори и други приходи, постигнати с труд. Също така в материала се казва, че Уилямс за последните пет години е вложила около 34 милиона долара в свои начинания.През миналата година тя стана първата, която изкара 18,1 милиона долара за един сезон. Само за сравнение, през 2018-а при най-високоплатените жени спортистки на 5-а позиция се нареди завърналата се след допинг рускиня Мария Шарапова, заработила 10,5 милиона долара, а през 2017-а изобщо не беше в подреждането.

Серина Уилямс има 23 титли в турнирите от Големия шлем. Във веригата на WTA тя има 72 турнирни победи.Пълният списък на жените, които самостоятелно си печелят парите и са най-богати, ще бъде публикуван в сряда.

Menu Title