Много тенис емоции на работническия фест в Албена

6 юни, 2019
107 преглеждания

 

Много тенис емоции на работническия фест в Албена

Много тенис емоции на работническия фест в Албена

Много тенис емоции на работническия фест в Албена

1300 спортисти от 11 страни ще стартират на 16-ия международен балкански фестивал в Албена. Състезанията са от четвъртък до неделя, а в сряда вечерта фестът бе официално открит в спортната зала на черноморския курорт. Организатор на едно от най-масовите спортни състезания у нас през годината е Българската работническа федерация „Спорт и здраве“.Програмата включва надпревари по 18 спорта, като тази година за първи път в програмата на фестивала е включена народната топка.

Миналата година в Албена отново в рамките на работническия спортен фест, за първи път у нас бе показана играта мамамет. Тя е близка до волейбола, играе се на волейболно игрище и с волейболна топка, която обаче не се удря, а лови, подава и прехвърля над мрежата. Маманетът се играе само от жени и тази година също е в програмата на фестивала.Организаторите обявиха, че участие за заявили над 1300 спортисти от 11 страни – България, Беларус, Русия, Украйна, Северна Македония, Румъния, Израел, Мароко, Тунис, Мексико и Туркменистан.

Във фестивала със свои отбори ще стартират служители и работници общо на 55 фирми и компании.Участващи отбори по спортове: Минифутбол 42 мъжки и 7 женскиНародна топка на плажа 6 смесени отбораПлажен волейбол 12 мъжки и 9 женскиВолейбол 6 мъжкиМаманет 9 женскиБоулинг 21 смесени отбораТенис 17 мъжки и 5 женскиТенис на маса 19 мъжки и 7 женскиШахмат 15 мъжки и 7 женскиЛека атлетика 9 мъжки и 6 женскиБаскетбол (стрийтбол) 13 мъжки и 6 женскиДартс 24 мъжки и 13 женскиПлуване 12 мъжки и 9 женскиТеглене на въже 12 мъжки и 6 женскиПлажна борба 8 мъжки и 7 женскиПетанк 16 мъжки и 12 женскиСпортна табла 26 мъжки и 16 женскиВдигане на пудовка 13 мъжки

Menu Title