Финалистът от Plovdiv cup 2019 стана шампион на Ролан Гарос

9 юни, 2019
329 преглеждания

 

Финалистът от Plovdiv cup 2019 стана шампион на Ролан Гарос

Финалистът от Plovdiv cup 2019 стана шампион на Ролан Гарос

Финалистът от Plovdiv cup 2019 стана шампион на Ролан Гарос

Финалистът от 15-ото издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 г. Plovdiv cup – Холгер Руне, стана шампион на „Ролан Гарос“ при юношите. Датчанинът, който игра за титлата в Пловдив в края на април, триумфира в Париж след победа с 6:3, 6:7, 6:0 над американеца Тоби Алекс Кодат, който преодоля българската млада звезда Адриан Андреев, получил травма преди сблъсъка им.Любопитно е, че и финалът на Plovdiv cup 2019 се повтори на „Ролан Гарос“.

На 1/8-финалите в Париж Руне взе реванш от Артур Казу (Франция) за загубата в три сета на финала в България преди месец и половина. Впоследствие Руне триумфира с титлата при юношите в Париж.Това е поредното доказателство за изключително силните турнири, които Българската федерация по тенис организира на родна земя, давайки предпоставка на българските таланти да се срещат с най-добрите в света и да бележат сериозен прогрес. В България се провеждат турнири от Първа категория до 12 и до 14 години, като целта и на много силния международен турнир до 18 г.

Plovdiv cup да стане от Първа категория.След като награди финалистите в Пловдив – Артур Казу и Холгер Руне, председателят на домакините от ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов изтъкна сериозното качество на надпреварата.„Радостни сме, че в този турнир се спазва традицията да участват водещи тенисисти от света при подрастващите, както и талантливи български състезатели. Така нашите играчи имат възможността да премерят сили с най-добрите и да израстват в развитието си“, заяви д-р Крумов.

И припомни, че турнирът стартира от Пета категория, вече е от Втора, а с усилията на федерацията и съдействието на община Пловдив организаторите правят всичко възможно да получи и Първа. Доказателството за класата дойде и от юношеския турнир на „ролан Гарос“.България има сериозни традиции в организирането на турнири от най-висок клас при подрастващите. През 2011 г.

14-годишната тогава Eлена Остапенко спечели титлата на турнира за девойки „Кенана Къп“ в Хасково, през 2014-а триумфира на Уимбълдън при девойките, а през 2017 г. печели „Ролан Гарос“ при жените и става първият латвийски тенисист с титла от „Големия шлем“.

Menu Title